line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
Könyvajánló

 

Kötőjeles történetek

Válogatta: Hézser Gábor

Rövid, kedves, elgondolkodtató, olykor humoros vagy megható történetek. Hasznosak akár beszélgetés-indítónak, vagy a tanulság összefoglalására is, segítenek egy élethelyzet megértésében, átérzésében. „Sokszor találóan kifejezték azt, amire szavakat kerestünk” – írja Hézser Gábor, aki Albert Schweizer, Szent-Györgyi Albert, Mark Twain, A. de Mello – hogy csak párat említsek – nyomán gyűjtötte össze a történeteket.

 

Fiatalok az Élet Küszöbén

Tanári kézikönyv I-II.

Fiatalok az Élet Küszöbén

Remekül használható kézikönyv akár 1-1 órát, akár egy egész klubot szeretnénk tartani. Két kötetben számos óravázlat, játék és ötlet segítik a fiatalokkal foglalkozókat a különböző témák feldolgozásában. Pár téma, amit a kézikönyv feldolgoz: önértékelés, drog, AIDS, szerelem, jellem… stb. Személyes tapasztalatunk szerint mind a témák, mind azok megközelítése, feldolgozásuk módja elnyerte a klubjainkon, óráinkon részt vevő fiatalok tetszését.

 

Jim Burns: Ifjúságépítők

Jim Burns: Ifjúságépítők

A könyv gyakorlati segédeszköz a kapcsolatorientált ifjúsági munkához. Segítségre van mindazoknak, akiknek célja egy jól működő ifjúsági csoport kialakítása. „Olyan „tankönyvet” vehetünk kézbe, amely megkerülhetetlen útmutatója lesz mindenkinek, aki szívén viseli a fiatalok helyzetét, aki komolyan veszi örömeiket és bánataikat.” (Ódor Balázs, Magyar Református Egyház) A könyv gyakorlati segítséget ad többek között csoportépítéshez, kommunikációhoz, kreatív előadásokhoz, személyes kapcsolatok fejlesztéséhez, s tartalmaz húsz előadásvázlatot is a szerzőtől. „Úgy gondolom, hogy akik életüknek egy részét fiatalok között végzett munkával töltik, az élet egyik legnagyobb kihívást jelentő és legértékesebb területével foglalkoznak. MERT MUNKÁD RÉVÉN IGENIS MÁS LESZ A VILÁG! Ez a könyv életem ifjúsági munkával eltöltött 16 évének összegzése. Írásom célja, hogy átfogó képet nyújtsak a kapcsolatteremtő ifjúsági szolgálatról.” – írja a szerző, aki napjaink egyik legismertebb ifjúsági vezetője.

 

Max Lucado: Értékes vagy

Max Lucado: Értékes vagy

A mesék varázslatosak. Ez különösen. Minden korosztály számára tanulságos. Ebben a szívet melengető mesében Pancinello, a foltmanó, akinek csak negatív kritika jut társaitól, Éli, a fafaragó segítségével felismeri, hogy mennyire értékes is ő, függetlenül a többiek véleményétől. Remek segítség ez a történet az önértékelés – önismeret témában. Szeretettel fogadja a hallgatóság.
„Értékes vagy! - Max Lucado díjnyertes és megragadó meséje gyönyörűen írja le egy szerencsétlen, senki által nem kedvelt és senkinek soha megfelelni nem tudó kismanó, Pancsinelló történetén keresztül az önismeret igazi forrását.” (Timóteus Társaság)

 

Jim Burns: Szex, drogok, rock „n” roll

Jim Burns: Szex, drogok, rock „n” roll

A címben szereplő három téma feldolgozásához tartalmaz a könyv kreatív, fiatalos óravázlatokat, feladatokat. Rugalmas, széles körben alkalmazható kis és nagy létszámú csoportokban is 12-18 éves fiatalok körében. A munkafüzet gyakorlatiasan dolgozza fel a párkapcsolat, drogok, zene és a televízió kérdéskörét, a tesztek segítségével interaktív foglalkozások tarthatóak.

 

 

David Lynn: Té-Ma

David Lynn: Té-Ma

Kreatív feladatlapok gyűjteménye, amely segíti a fiatalokkal való beszélgetést olyan témákban, ami leginkább foglalkoztatja őket: alkohol, kábítószerek, szülők, siker, öngyilkosság, példaképek, stb.(50 téma – 50 feladatlap)

 

Kérdezd meg Alizt!

Kérdezd meg Alizt!

Egy amerikai, 15 éves drogos lány megdöbbentő naplója. A könyv Aliz droggal való első találkozásától kezdve viszi végig az eseményeket, nagyon őszintén, a maga valóságában. Használjuk a napló részleteit a drogprevenciós óráinkon, mindig nagy hatással van a fiatalokra!
„Aliz tizenöt éves, fehér, középosztálybeli. Fogyókúrázik, randevúzik, elég jól tanul. Úgy gondolja, hogy egy szép napon szeretne férjhez menni, és gyerekeket nevelni.
Július 9-én Alizt megkínálják kábítószerrel. Rászokik. Feltárják előtte a szex birodalmát. Aliz szabadnak érzi magát.  (…)
Aliz szülei nem tudják, mi folyik. (…) Nem tudnak segíteni rajta.
A különbség Aliz és más drogélvezők között az, hogy Aliz naplót vezetett…”